Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Kvalitní kosmetika pro krk, dekolt a poprsí

Uveřejněno: 07.03.2023
Kategorie: Krása , Zdraví

Stárnutí je přirozený proces a elixír mládí ještě vynalezen nebyl. Pokud ale nechcete, aby váš dekolt ztrácel na kráse a elasticitě předčasně, pojďte s tím něco udělat. Kvalitní vyživující a regenerující kosmetiku se zeleným jílem bude vaše kůže milovat. A taky láskyplnou masáž na podporu cirkulace tekutin v tkáních...

Péči o pleť obličeje obvykle věnujeme velkou pozornost a obezřetně vybíráme, jaký přípravek si na tváře a kolem očí aplikujeme. Na pokožku krku a dekoltu však často zapomínáme, přitom pleť zde bývá suchá (má méně mazových žlázek i podkožního tuku), jemná a citlivá. Péči si rozhodně zaslouží. Připomeňme si, že nejdříve a nejvýrazněji bývá stárnutím postižena kůže obličeje, krku, dekoltu a ruce.

Snížení váhy, diety i časté slunění, to vše se na těchto partiích podepisuje, o vlivu kouření ani nemluvě. Schválně se rozpomeňte, mažete si opalovacím krémem jen obličej, nebo také dekolt? Vždycky? Přitom ochrana před slunečním zářením je účinnou prevencí nežádoucích projevů stárnutí kůže. Jestli tuhle část těla zanedbáváte, jdete jejímu předčasnému stárnutí naproti. Navíc věkem u každého přirozeně dochází k poklesu sebeobnovovacích schopností buněk a jejich nižší obranyschopnosti, kůže je sušší a dochází k posunům pigmentu. Má-li zůstat pokožka dekoltu ve formě, je potřeba ji hydratovat a podpořit její pružnost a pevnost. Nechceme se přece schovávat do roláků. :)

Objevte blahodárný zelený jíl

Mezi kosmetické přípravky, které chrání dekolt a podporují elasticitu pleti, patří krémy a oleje italské značky Argital. Argital je čistě přírodní a bio kosmetika ze zeleného jílu, jehož účinky příznivé pro zdraví využívali lidé odedávna, a z léčivých rostlin z volného sběru či z biodynamického nebo ekologického zemědělství. Značku založil v roce 1979 dr. Giuseppe Ferraro, biolog a vyznavač antroposofického přístupu k životu, který dlouhodobě studuje poznatky o tradičním používání jílu v lidovém léčitelství. Argital je kosmetika vhodná pro komplexní zdravou péči o pleť, tělo a vlasy. Navíc značka nabízí přípravky na různé problémy pleti (akné, bradavice, dermatitida, žilky...) a hypoalergenní řadu.

Zelený jíl je sedimentární hornina stará miliony let. Tvoří ji jílové minerály, které mají výjimečnou schopnost na sebe vázat a pohlcovat toxiny, radiaci, mikroorganismy a další pro tělo škodlivé látky. Zelený jíl Argital je 100% přírodní produkt ze Sicílie:

  • Působí proti stárnutí pleti, vyživuje, obnovuje, čistí a vyhlazuje pleť, detoxikuje a zklidňuje podrážděnou pokožku.
  • Zelený jíl je bohatý na minerály a stopové prvky, které dodávají tělu potřebné stavební látky. Obsahuje křemík, který podporuje tvorbu kolagenu v kůži, dodává jí tak pevnost a pružnost a chrání proti předčasnému stárnutí.
  • Lidé odpradávna užívali jíl vnitřně při průjmech a trávicích potížích a k detoxikaci organismu. Zevně pak ve formě jílových obkladů a zábalů na bolavé klouby a šlachy, nehojící se rány nebo kožní problémy.
  • Jíl uvolňuje svalové napětí, pomáhá při hojení zánětů, popálenin a pohmožděnin.
  • Je prospěšný nejen lidem, ale i zvířatům, která ho v přírodě sama instinktivně vyhledávají.

Kosmetika Argital pro obličej, krk i dekolt

Na pleť v oblasti krku a dekoltu byste neměli zapomínat při jemném odličování a čištění.

K harmonizující tonizaci můžete použít růžový olej na zpevnění dekoltu. Jemně voňavý olej obsahuje čistý rostlinný olej z obilných klíčků a čisté esenciální oleje z růže, ylang-ylangu, pelargonie a levandule. Tato kombinace zajišťuje pokožce dekoltu a prsou zpevňující efekt - samozřejmě společně s vaší péčí a jemnou masáží.

Na masírování nezapomínejte, nic to nestojí a je to účinné... a v případě masáže prsou to může být i hezká intimní chvilka. Už jen samotný pohyb pomáhá zlepšit cirkulaci tekutin v tkáních. (Po směru hodinových ručiček se doporučuje na severní polokouli a proti směru hodinových ručiček na jižní polokouli.)

Následně můžete použít výživný krém s ylang-ylangem a výtažkem ze slézu, který je hydratační i vyživující, a čisté esenciální oleje z ylang-ylangu, pelargonie a levandule v něm použité podporují aktivní regenerační procesy v pokožce, anebo krém proti vráskám s přírodními vitamíny E a F. Směs čistých rostlinných olejů ze sladkých mandlí, pšeničných klíčků a brutnáku lékařského, bohatých na přírodní vitamíny E a F a nenasycené mastné kyseliny (linolová a gama-linolenová), pokožku vyživuje a chrání ji před škodlivými účinky volných radikálů a předčasnou tvorbou vrásek. Krém je obzvlášť vhodný pro zralou a stresovanou pleť se sklonem k vráskám.

Hypoalergenní krém na obličej s violkou v nejvyšší BIO kvalitě chrání, vyrovnává a normalizuje pleť obličeje a krku. Hydratuje, změkčuje pleť a činí ji pružnější. Je vhodný pro problematickou a velmi citlivou pleť, k pokožce je mimořádně šetrný.

Sjeďte níž...

Když jsme u těch prsou, zapomínáme na ně a může to mít mnohem horší následky než předčasnou ztrátu pružnosti pokožky. Až si budete masírovat dekolt některým z voňavých krémů, sjeďte níž. Rakovina prsu je jedním z nejčastějších zhoubných novotvarů u žen, a to v Česku i ve světě. Možnosti léčby se zlepšují, ale stále je zásadní včasný záchyt. Zásadní je proto nepodceňovat důležitost preventivních kontrol a samovyšetření, aby se případný problém zachytil a řešil včas.

Jak na samovyšetření prsu, najdete v článku Nejvyšší čas začít! Proč je důležité si každý měsíc vyšetřovat prsa, doporučujeme vám však i Manuál samovyšetřování #prsakoule, vydaný organizací Loono. Jak je z názvu patrné, najdete tam nejen instrukce k samovyšetření prsou, ale i varlat. Může to být tedy i milý malý dárek s velkým potenciálem přispět ke zdraví vašich milovaných.

Zdroje: medicinapropraxi.cz, jogadnes.cz, cosmeticanatura.cz

Sdílejte tento článek

Přidat komentář