Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Menstruační kalíšek

Uveřejněno: 01.08.2019
Kategorie: Menstruace

Menstruační kalíšek je hygienická pomůcka pro ženy, která je na rozdíl od běžných tamponů a jednorázových vložek určená pro opakované použití. Kalíšek se zavádí dovnitř pochvy, kde se do něj sbírá menstruační krev.

Menstruační kalíšek můžete bez obav používat během celého menstruačního období.

Menstruační kalíšek

  • spolehlivě nahradí tampóny i vložky, a to i při silné menstruaci (popř. jej lze doplnit látkovou intimní nebo slipovou vložkou),
  • je vhodná hygienická pomůcka pro ženy v každém věku (existují kalíšky i pro dívky, které ještě neměly pohlavní styk),
  • je pohodlný,
  • je ideální pro všechny druhy sportů,
  • je nenahraditelný při cestování,
  • představuje ekologické a zdravotně nezávadné řešení.

Každé 4 až 8 hodin (podle toho, jak je silná vaše menstruace) je nutné kalíšek vyjmout, vylít a vypláchnou čistou vodou. Poté je možné ho hned znovu použít. Většina žen zjistí, že kalíšek není nutné vyplachovat tak často, jako mění vložku či tampon.

Kalíšek je vyráběn z měkkého materiálu (většina značek ze silikonu nebo TPE), který je určen pro použití v lékařství. Kalíšek se tak snadno přizpůsobí vašemu tělu, proto ho při používání necítíte.

Narozdíl od tamponů není kalíšek napuštěn žádnými chemikáliemi, není bělený chlorem a nevysušuje poševní sliznice. Krev je v kalíšku zadržována v přirozeném stavu, je to tedy velmi podobné době spánku, kdy v poloze v leže krev také zůstává uvnitř pochvy. Kalíšek je tedy mnohem zdravější alternativou klasických tamponů a často ho používají i ženy, které mají s použitím tamponu problémy.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář