Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Přírodní kosmetika Dulcia natural - živá a poctivá péče ze Slovenska

Uveřejněno: 29.10.2021
Kategorie: Krása , Zdraví

Dulcia natural

Znáte značku přírodní kosmetiky Dulcia natural? Že ne? O hodně přicházíte! :-) Značka Dulcia má svůj původ na Slovensku a cílí (nejen) na ženy, které chtějí používat poctivou přírodní péči, co nestojí majlant. Jde o přírodní kosmetiku založenou na bázi rostlinných a bylinných extraktů, čistých esenciálních olejů, vzácné růžové vody a aloe vera. Mezi produkty značky Dulcia najdete voňavé krémy, třeba ten s hedvábím nebo krém šípkový, krémové deodoranty, čisticí gely i zinkovku, přírodní mýdla či hojivý gel... Ale také něco na zub, udržitelnou alternativu klasické zubní pasty. :-)

Vždycky nás zajímá příběh značky - a příběh Dulcie je prostě osobní. V malém týmu mají všichni bylinkářské kořeny. Také mají podporu svých rodin a kamarádů, kteří jsou ochotní testovat, zkoušet a všechno zapisovat. Všechny také spojuje víra v návrat k přírodě - a kousek přírody připravují pro každého svého zákazníka. Při výrobě přírodní kosmetiky se snaží spojit to nejlepší z minulosti se současnými vědeckými poznatky a moderními vymoženostmi. Nejedna originální receptura Dulcia vznikla přispěním starých spisů o léčitelství. Motto značky zní: „Život, láska a víra v sílu přírody je to nejcennější, co v naší kosmetice najdete.“


Jsme rádi, že můžeme nabídnout kosmetiku Dulcia natural všem, které jejich cesta dovedla až k přírodním produktům péče o tělo a o pleť. Kůže je totiž největší orgán těla. Z toho, co na ni nanesete, se do krve dostane až 60 % látek. Napadlo vás někdy, jaké látky obsahuje konvenční kosmetika? Některé syntetické látky obsažené v běžné kosmetice mohou pokožku dráždit a vyvolávat tak alergie či ekzémy. Některé látky pak mohou působit jako hormonální disruptory v těle a narušovat hormonální rovnováhu (či způsobovat estrogenovou dominanci). To se vám s přírodní kosmetikou nestane.

  • V kosmetice Dulcia nejsou použita žádná umělá barviva, živočišný tuk, palmový olej ani parabeny, žádné "nafukovače" ani umělé stabilizátory.
  • Ve výrobcích Dulcia nenajdete ani destilovanou vodu, která se z pokožky rychle vypařuje a vysušuje ji.
  • Nebezpečné konzervanty byste v této kosmetice hledali marně; jediná synteticky vyrobená konzervační látka je schválená pro použití v biokosmetice a Dulcia ji přidává do přípravků obsahujících vodu. Výrobky, které vodu neobsahují, jsou konzerovány čistě přírodně - extraktem z grepových jader, rozmarýnovým extraktem, levandulí, meduňkou... Všechno jsou to mimochodem vynikající antioxidanty, na pokožku působí očistně a preventivně.
  • Všechny použité oleje a másla jsou za studena lisované, od ověřeného výrobce a téměř všechny pocházejí z bioprodukce.
  • Kosmetika Dulcia je kvůli zachování nejvyšší kvality a účinnosti vyráběná ručně a v malých množstvích.
  • V přírodní kosmetice Dulcia je 99 % účinných látek.

Pokud přecházíte z konvenční kosmetiky na tu přírodní, může se stát, že vaše pokožka bude potřebovat určitý adaptační čas. Může se stát, že bude přechodnou dobu, v řádu dnů, napjatější, krátkodobě se může její stav zhoršit. To se ještě zbavuje škodlivých chemických látek a tento stav by měl odeznít. Neodezněl? "Nezapomínejme, že pokožka je obrovské zrcadlo vnitřního prostředí našeho těla. Pokud se vaše pleť i přes obrovské úsilí přírodní kosmetiky nezlepšuje, zameřte se na vnitřní očistu organismu," radí tým Dulcia natural.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář