Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

15+1 tip proti letním mykózám

Uveřejněno: 21.05.2021
Kategorie: Intimita , Zdraví

Mykóza dokáže zkazit letní pohodu. Proto jsme daly zkušenosti dohromady. Jak naše osobní, tak především postřehy zákaznic, které nám píšou nebo s nimi mluvíme v obchodě. Posvítíme si na prevenci, léčbu a vysvětlíme rozdíl mezi mykózou a vaginózou. Čtěte, co ženám pomáhá.

Zobání jako perfektní prevence

Holandská značka Royal Green nás nadchla –⁠ vyrábí v bio kvalitě a každý přípravek je nabušený pozitivními účinky. Speciálně pro ženské zdraví doporučujeme probiotickou podporu. Obsahuje jen bakterie, které se přirozeně vyskytují v našem těle a jsou odolné vůči žaludečním kyselinám, takže doputují tam, kam mají. Vyzkoušejte také jejich multivitamínovou směs. Obsahuje unikátní komplex vitamínů, minerálů, hub a 17 super-potravin.

TIP | V boji proti zánětům Vám poslouží i „obyčejný" vitamín C. Pro posílení imunity doporučujeme speciální směs z aceroly, camu camu, baobabu a macy od Naturalis. Jde o českou firmu, složení vychází z ájurvédy a kromě nezlomné imunity Vám zůstane i praktická dóza.

Mykóza, nebo vaginóza?

Poševní diskomfort ženy často označují jako mykózu, nejvíce zánětů je ale způsobeno vaginózou. Poznejte rozdíl a zvolte vhodnou léčbu. Záleží, zda problém způsobily bakterie, nebo přemnožené kvasinky.

Prvním indikátorem je výtok. Vaginózu doprovází výtok, který je řidší, má šedobílou barvu a je často spojený s „rybím zápachem". Naopak klasickým příznakem mykózy je žluto-bílý výtok bez zápachu.

TIP | Chcete si být jistá? Na trhu existují testy pro samodiagnostiku.

Zdravé intimní mytí

Hydrofilní olej Fema od Nobilis Tilia bývá první volba. Nedivíme se –⁠ kombinace Tee tree a éterických olejů udržuje přirozené Ph pokožky, je antimikrobiální a zklidňuje. Ženy si ale chválí i řebříčkový olej. Kromě intimní hygieny ho využijete při sedacích koupelích, na obličej i tělo. A my v týmu nedáme dopustit na gel od Argitalu. Obsahuje 100% přírodní zelený jíl ze Sicílie, esenciální olej Naiouli a kyselinu mléčnou, která zajistí pH blízké vaginálnímu. Chrání, čistí a hodí se i po holení.

TIP | Slyšíte o Naiouli prvně? Je to příbuzný Tea tree, má dezinfekční a hojivé účinky, je přírodním antibiotikem a působí proti urogenitálním infekcím. Osobně se nám osvědčil, zkuste tento přírodní zázrak také.

Hýčkejte své intimní oblasti

Trpíte vaginálními infekcemi? Změna prádla je první krok. Prádlo z bio bavlnyči bambusu prospěje každé ženě. Intimní oblasti jsou velmi citlivé a musí dýchat. Začněte na sebe myslet a noste zdravé a pohodlné prádlo. Všestranný pomocník je také krém od Argitalu. Má přírodní složení a díky perfektně zvolené kombinaci esenciálních olejů ho lze použít na intimní hygienu, problematickou pleť i po holení či depilaci. Cestujete? Stanujete? Čeká Vás dlouhá cesta autem či letadlem v úporném horku? Náš další tip jsou vlhčené ubrousky od Natracare. Jsou napuštěny esenciálními oleji z heřmánku, měsíčku, francouzské růže a dalších rostlin. Bez chlóru, bio a kompostovatelné vč. obalu!

TOP vychytávky z našeho e-shopu

Good Clean Love je stálice. Lubrikační gel můžete používat během intimních chvilek i v běžném dni, pokud cítíte svědění, suchost nebo zápach. Šetrné složení je vhodné i pro těhotné, kojící a novopečeným maminkám pomáhá vrátit se do sexuálního života. Nemusíte se ho vzdávat, ani když se o miminko snažíte.

Anionové vložky Gentle Day® s turmalínem mají výjimečné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Anionový pásek vlivem Vašeho těla produkuje aniony (záporně nabité ionty kyslíku) a infračervené světlo. Díky tomu se už nemusíte bát pachů a bakterií. Jsou vyrobené z přírodních materiálů, 100% ekologicky odbouratelné a bez chemie. Absorbují více tekutiny než klasické vložky. Zůstávají suché a nedráždí.

Jděte do hloubky a řešte příčinu – dejte si do pořádku hormony. Hormonální nerovnováhou totiž potíže často začínají. Sebedůvěru ve vlastní síly a užitečné receptury vám dodají tyto knihy: Hormony v harmonii a Ájurvédská léčba pro ženy.

TIP | Nic nepomáhá? Zkuste změnit kondomy. Používejte takové, které nenarušují přirozené prostředí pochvy.

Domácí bylinková výpomoc pro ženy

Vaginální bylinnou napářku svět znovu-objevuje. My ji vřele doporučujeme nejen proti neduhům, okolo porodu či menopauzy, ale také proto, že Vás přiměje věnovat si během napařování trochu času.

Bylinky v této směsi působí jako preventivní očista těla před bakteriemi, které způsobují výtoky, záněty nebo kvasinkovou infekci. V tradičním bylinkářství se uvádí jejich působení na myomy, rakovinu děložního čípku a vyhřeznutí dělohy. Zlepšují také menstruaci.

TIP | Podpořit ženské zdraví lze také bylinkovými čaji – vyrovnávají hormonální hladinu a zlepšují pocity před i během menstruace.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář