Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Filtrujte danou kategorii

Velikost
Více... Méně
Značka
Více... Méně
Barva
Více... Méně
Cena
119 1599
Multipack
Více... Méně
Střih
Více... Méně
Styl
Více... Méně
Dotyková vnitřní vrstva
Více... Méně
Filtr

Co se děje v těle při menopauze? Během období menopauzy, známého také jako přechod, dochází v ženském těle k významným hormonálním změnám. Tyto změny jsou spojeny s poklesem produkce pohlavních hormonů, zejména estrogenu, jak vaječníky postupně snižují svou činnost. Pokles estrogenů má vliv i na hormonální rovnováhu v mozku, kde se zvýšeně uv...

Co se děje v těle při menopauze? Během období menopauzy, známého také jako přechod, dochází v ženském těle k významným hormonálním změnám. Tyto změny jsou spojeny s poklesem produkce pohlavních hormonů, zejména estrogenu, jak vaječníky postupně snižují svou činnost. Pokles estrogenů má vliv i na hormonální rovnováhu v mozku, kde se zvýšeně uvolňují hormony ze skupiny gonadotropinů, především folikulostimulační hormon (FSH), které mají za úkol stimulovat činnost vaječníků.

Důsledkem těchto hormonálních změn mohou být různé symptomy, jako jsou návaly horka, pocení a nepravidelnosti v menstruačním cyklu, který postupně ustává. Spolu s těmito fyzickými projevy se mohou objevit i psychické symptomy, jako je nespavost, bušení srdce, trávicí potíže nebo změny nálady v podobě deprese, úzkosti nebo podrážděnosti. Další možné symptomy zahrnují ztrátu libida, únavu a další nepříjemné pocity, jako je například sucho v pochvě nebo bolesti hlavy.

Příznaky menopauzy jsou značně individuální, pro některé ženy je toto období skutečně turbulentní a náročné na osobní, pracovní i společenské rovině, jiné ženy proplují do menopauzy takřka bez povšimnutí.

Jak zmírnit příznaky menopauzy?

  • Ženy před vámi vlastní zkušeností ověřily, že k větší harmonii během menopauzy pomáhají bylinky a éterické oleje.
  • Bylinky na menopauzu můžete aplikovat formou čajů a doplňků stravy.
  • S nepříjemnými návaly horka a pocením pomohou revoluční podprsenky "proti pocení" značky Modibodi. Velmi jemná merino vlna v pohodlných a tvarově přizpůsobivých košíčcích bez kostic pomáhá regulovat tělesnou teplotu, absorbovat pot a eliminovat nepříjemné pachy. Zkrátka budete v suchu, i když se opakovaně zapotíte.
  • Vlny horka mohou přicházet i v noci. Na spaní proto doporučujeme komplet pohodlného trička a šortek z unikátního materiálu ModiCool™, který výborně absorbuje pot, ochlazuje pokožku a rychle schne – díky tomu zlepšuje kvalitu vašeho spánku po celou noc
Zobrazit více

Top

Nejprodávanější

Nejlépe hodnocené

Nejnovější

Nejlevnější

Nejdražší

1–10 z 10 položek
1–10 z 10 položek