Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Filtrujte danou kategorii

Značka
Více... Méně
Cena
99 3499
Filtr

Plodnost, těhotenství, mateřství... Všechny tyto dary života úzce souvisí s reprodukčním i menstruačním zdravím. Se svou plodností jsme jako ženy v úzkém kontaktu právě skrze menstruační cyklus. Čím víc svůj cyklus sledujeme a čím víc rozumíme své cykličnosti, tím lépe můžeme svou plodnost aktivně podpořit. Jednou z věcí, které pozitivně ovlivňu...

Plodnost, těhotenství, mateřství... Všechny tyto dary života úzce souvisí s reprodukčním i menstruačním zdravím. Se svou plodností jsme jako ženy v úzkém kontaktu právě skrze menstruační cyklus. Čím víc svůj cyklus sledujeme a čím víc rozumíme své cykličnosti, tím lépe můžeme svou plodnost aktivně podpořit. Jednou z věcí, které pozitivně ovlivňují ženskou plodnost, může být i ženská bylinná napářka a také správná péče o pánevní dno. Když početí není váš cíl, hodí se šetrná nehormonální antikoncepce.

Jak pečovat o pánevní dno

Častá je představa, že pánevní dno je potřeba posílit. Faktem ale je, že například u sportovkyň je třeba pánevní dno spíše relaxovat, umět ho uvolnit. Zdravé a pružné pánevní dno je důležité v těhotenství a ještě důležitější při porodu. Neměly bychom na něj však zapomínat ani po porodu. Těhotenství je pro svalstvo pánevního dna náročnou zkouškou a v šestinedělí či po něm se dost často hlásí o pozornost například formou úniků moči.

Doporučujeme případnou bolest v oblasti pánevního dna, inkontinenci moči nebo pocit "vypadnutí něčeho vespodu" konzultovat s lékařem či fyzioterapeutem zaměřeným na gynekologii a porodnictví. Fyzioterapeut navrhne citlivou rehabilitaci. Nekonzultovaným, necitlivým či přehnaným cvičením v šestinedělí i po něm si můžete způsobit potíže.

Cvičení pánevního dna

Cílem cviků na pánevní dno je zlepšit jeho pružnost. Existuje mnoho metod, včetně různých přístupů a cviků, jako jsou Kegelovy cviky. Pro správné provedení Kegelových cviků můžete využít chytré pomůcky, které sledují stav vašeho pánevního dna a přizpůsobí cvičební plán vašim potřebám. Kromě toho můžete kondici pánevního dna zlepšovat pomocí Venušiných kuliček. Tyto vaginální kuličky, spojované nejčastěji s erotickými účely, jsou známy i pro své zdravotní přínosy. Je důležité postupovat v tréninku s kuličkami postupně, ne příliš rychle. Méně a často znamená víc než si jednou za čas "pořádně naložit".

Cvičení pánevního dna v průběhu těhotenství či po porodu konzultuje s odborníkem – fyzioterapeutem zaměřeným na gynekologii a porodnictví.

Zobrazit více

Top

Nejprodávanější

Nejlépe hodnocené

Nejnovější

Nejlevnější

Nejdražší

1–30 z 38 položek
na stránku
1–30 z 38 položek