Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

9 originálních a upřímných knížek o dospívání a menstruaci

Uveřejněno: 21.05.2021
Kategorie: Aktuálně , Intimita , Menstruace

Menstruace, nálady, prsa, chlupy,... neztrácejte čas hledáním informací na internetu. Nejsou tam. To, co se píše v těchto knížkách netuší starší kámoška ani zkušenější spolužačka. Ověřené informace, zajímavosti, historie i výběr menstruační pomůcky. Komiksy, deníky, příběhy. Vyberte si, co vám sedne.

Cyklický kalendář + deníček slečny Em

Nejen ženy, ale i dívky jsou cyklické. Tento cyklický kalendář je speciálně upravený pro dospívající dívky. V deníčku slečny Em se navíc dívky dozví vše, co by měly pro začátek o svém těle a o menstruaci vědět. Zdravý postoj k menstruaci má vliv na sebevědomí a toto knižní kombo ho slečnám pomůže vybudovat.

Vhodné ke čtení před první menstruací a během prvních menstruací.

Ovoce poznání

Švédský komiks, který není primárně určený teenagerkám, ale bude je dost bavit. Z této jediné učebnice biologie, kterou si skutečně musíte přečíst, se dozvíte nejen o tajemství ženského orgasmu a menstruačních mýtech, ale třeba také to, proč si Marie Bonapartová nechala operativně upravit klitoris a další pikantnosti.

Vhodné od 12 let.

Malá velká cyklická dívka Sára

Třináctiletá Sára se mění z dívky v ženu. Místo suché menstruační biologie je tu konečně příběh, který baví číst dcery a inspiruje rodiče (a nevynechává ani důležitou roli táty). Co se to se mnou děje a proč jsem tak náladová? Co je to antikoncepce a co si myslet o hormonálních pilulkách? Čím se liší cyklické fáze a jak toho využít třeba ve škole? Odpovědi najdete v knížce.

Kniha je určena pro dívky v období první menstruace a pro oba její rodiče. Vhodné od 12 let.

Téměř tajný průvodce dospíváním

Menstruace! Beďary! Prsa! Mokré sny! Chlupy!... Otevřený deník se svéráznými ilustracemi pro holky i kluky od 11 let. Kamarádi Bára a Pavel mají stejně zmatené pocity jako každý teenager. Pokud hledáte informace, v téhle knížce jsou. Je uvolněná, drzá, zdravě zvídavá a srozumitelná. Najdete v ní pochopení, nadhled i odborné rady.

Kniha je vhodná pro dívky a chlapce od 11 let.

Holky, to musíte vědět!

Proč mi rostou chlupy a jak se jich zbavit? Co dělat s pupínky na obličeji? A můžu si hrát se svým tělem, když se mi to líbí? Praktické otázky, na které je vám trapné se zeptat, upřímné odpovědi. Super jako první holčičí knížka.

Kniha je vhodná pro dívky od 9 let.

TO: Všechno o menstruaci (a ještě něco navíc)

Jak se stát moderní mladou ženou? Potřebujete informace. A ty Vám tato knížka naservíruje jako na zlatém podnose. Praštěná zrzka Mína poradí, čemu věřit a co je přitažené za vlasy nebo názor “ze staré školy”. Hoďte stud za hlavu a otevřete si TO.

Vhodné ke čtení před první menstruací a během prvních menstruací.

Červená je přece fajn

Ručně psané stránky plné malůvek a humoru. V knížce budete listovat jako v deníku a bude vás to hodně bavit. Je plná překvapivých faktů i tipů, jak na menstruační bolest. Kromě toho vám dodá kuráž a naučí vás, jak být hrdá, že jste ženou. Kniha k nám přišla z Německa a hodí se pro mladé dívky, které menstruace čeká, nebo ji mají jen krátce, ale pobaví se u ní i dospělé ženy.

Kniha je vhodná pro dívky od 12 let.

Moje rudá knížka

Kdo je v Indii „menstruační muž“? Kdo byl praotec vložek? A jak proměny nálad souvisí s koloběhem v přírodě? Další ručně psaná obrázková knížka, tentokrát z dílny české výtvarnice Lenky Blažejové. Lenka dívkám a ženám ukazuje, že je škoda o menstruaci mlčet.

Kniha je vhodná pro dívky od 12 let.

Deník mámy a dcery

Tahle knížka není o menstruaci ani o tom, jak náročné je dospívání. Tahle knížka pomůže vybudovat a utužit si vztah s mamkou. A to je největší investice, protože co si budeme povídat - knížky jsou fajn, ale upřímná rada od mámy je nejvíc.

Kniha je vhodná pro dívky od 7 let a jejich maminky.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář