Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Menstruační kalíšek Gaia cup - nová verze

Uveřejněno: 11.06.2020
Kategorie: Aktuálně , Menstruace

V polovině roku 2020 přišla česká firma Tierra Verde s novou, vylepšenou verzí svého menstruačního kalíšku značky Gaia cup. Kalíšky se od sebe liší zpracováním i velikostí. Je tedy potřeba to vzít v úvahu, pokud si kalíšek Gaia cup vybíráte podle předchozí zkušenosti nebo podle zkušeností, které jste si přečetla na internetu.

Rozměry a velikost kalíšku Gaia cup

Původní verze Gaia cup

Původní velikosti S a L kalíšku Gaia cup se mezi sebou tolik nelišily. Velikost S měla průměr 44 mm a velikost L průměr 45 mm. Tyto velikosti se lišily svou tuhostí: velikost L byla oproti velikosti S pevnější. Pro mnoho uživatelek bylo označení velikostí trochu matoucí a proto se domníváme, že právě tento fakt vedl k inovaci. Klasické malé velikosti menstruačních kalíšků mají totiž rozměry 36 – 42 mm a rozměr 44 mm již odpovídá spíše středně velkým kalíškům. Svými rozměry tedy starší typ kalíšku Gaia cup S nebyl ve většině případů vhodný pro mladé dívky.

Nová verze Gaia cup

U nové verze kalíšků Gaia cup je již rozdíl v rozměrech znatelnější. Velikost S má průměr 38,5 mm a velikost L 45 mm (u této velikosti kalíšku se rozměry nezměnily).

  Průměr Délka (bez stopky) Objem
Starý Gaia cup L 45 mm 56 mm 31 ml
Starý Gaia cup S 44 mm 55 mm 31 ml
Nový Gaia cup L 45 mm 56 mm 31 ml
Nový Gaia cup S 38,5 mm 50 mm 20 ml

 

Zpracování materiálu

Starší i novější verze menstruačního kalíšku Gaia cup se vyrábí z lékařského silikonu. Původní kalíšek byl na dotyk sametově jemný a měkčí, zatímco nový kalíšek je na dotyk hladký a oproti původní verzi o trochu pevnější.

Barva

Barva původní verze menstruačního kalíšku Gaia cup byla mléčně bílá, zatímco u nové verze je kalíšek zcela čirý a průhledný.

Místo výroby

Místo výroby se nezměnilo. Menstruační kalíšek Gaia cup od české firmy TIERRA VERDE s.r.o. se vyrábí v Číně.

Cena

Nový menstruační kalíšek Gaia cup je za stejnou cenu jako byl původní kalíšek. Můžete ho zakoupit na našem e-shopu, kalíšky i originální příslušenství najdete pod značkou Gaia cup.

Nový menstruační kalíšek Gaia cup

Sdílejte tento článek

Přidat komentář