Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Nebojte se lubrikovat!

Uveřejněno: 16.02.2023
Kategorie: Intimita , Zdraví

Lubrikační gel může být úžasným doplňkem erotických hrátek, ať už s partnerem nebo o samotě. Zvlhčující lubrikant je však obzvlášť důležitý pro ty, jež mají suché a citlivé sliznice. Značka Lunette vyvinula vlastní skvělý lubrikant, aby všichni pochopili, jak je důležité zdraví sliznic v intimní oblasti a mohli si užívat pohodlí i potěšení.

Suchá a tenká sliznice, známá pod pojmem vaginální atrofie, je mnohem častější problém, než byste si mysleli. S tímto problémem se v životě setká asi polovina žen. Může to být chvilkový problém, ale některé ženy mají tenčí a sušší sliznici, která je citlivější na změny, což způsobuje trvalý problém.

Co může přispívat ke vzniku vaginální atrofie?

  • Některé léky mohou ovlivnit stav sliznic.
  • Dieta chudá na živiny a bohatá na cukry.
  • Stres a vyčerpání.
  • Nesprávné produkty používané v blízkosti intimní oblasti, jako jsou mycí gely a lubrikanty.
  • Dlouhodobé používání těsného a neprodyšného spodního prádla.
  • Jednorázové menstruační pomůcky obsahující plasty a parfemaci.
  • Hormonální změny, jako je perimenopauza a menopauza ovlivňují sliznici v důsledku přirozené ztráty elasticity kůže v důsledku stárnutí.

Jak suché sliznice ovlivňují potěšení?

Vaginální atrofie může způsobit, že sex je nepříjemný nebo dokonce bolestivý. Může také ovlivnit náladu a chuť na sex, pokud tyto příznaky přetrvávají dlouhodobě. Na suché sliznice je nejlepší používat hydratační přípravky, jako je lubrikant. To pomůže snížit tření a vrátit se zpět do pohody.

Proč je Lunette Lube nejlepší volbou?

Lunette Lube je lehký lubrikant na vodní bázi vyrobený ve Finsku. Je to skutečně zvlhčující gel podobný přirozené vlhkosti v pochvě. Unikátní je nízká osmolalita, optimalizované pH a účinné a důkladně zvlhčující složení.

Další informace najdete přímo u produktu Lunette Lube.

Pokud je pro vás slovo osmolalita nové, zjednodušeně řečeno označuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Některé produkty tvrdí, že jsou zvlhčující, ale nemusí být nutně optimalizovány pro osmolalitu. To znamená, že ačkoli poskytují krátkodobý pocit vlhkosti, mohou ve skutečnosti vytahovat vlhkost z kožních buněk, což nakonec vede k sušší pokožce. Osmolalita produktu by měla být stejná jako osmolalita kůže, aby se zajistil co nejúčinnější přenos vlhkosti. Bohužel většina snadno dostupných lubrikantů na trhu tuto značku nesplňuje. Ale Lunette Lube ano!

Sdílejte tento článek

Přidat komentář