Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Detailní složení kosmetiky ANELA

Uveřejněno: 01.03.2020
Kategorie: Krása , Zdraví

Česká přírodní kosmetika ANELA má své výrobky plné samých skvělých surovin. Jejich benefity by se nám k jednotlivým produktům nevešly, proto jsme pro vás připravily malý přehled jednotlivých látek, použitých v této kosmetice, a jejich hlavních benefitů. Pro větší přehlednost jsme pro vás ingredience seřadily podle abecedy.

Arganový olej LZS, BIO je legendární olej z Maroka, který má silné regenerační a zvláčňující účinky a vyhlazuje a zjemňuje vrásky.

Avokádový olej LZS obnovuje elasticitu pokožky a výborně vyživuje a přirozeně regeneruje pokožku.

Bambucké máslo LZS, BIO je díky vysokému obsahu přírodního allantoinu velmi zklidňující a hojivé a díky množství antioxidantů podporuje regeneraci.

Baobabový olej LZS intenzivně redukuje vrásky a jemné linky.

Bisabolol je nealergizující složka heřmánku, která zlepšuje stav šupinaté, dehydrované a citlivé pokožky a má protizánětlivé a antimikrobiální účinky.

Brokolicový olej LZS, BIO má výjimečné hydratační účinky a díky kyselině erukové a linoové zpomaluje stárnutí pokožky.

Brutnákový olej LZS je díky vysokému obsahu gama-linolelové kyseliny silně protizánětlivý a podporuje přirozenou obranyschopnost.

Cacay olej LZS je drahocený olej s klinicky prokázanými anti-age účinky, který obsahuje extrémně vysoké množství kyseliny linolové, retinolu a vitamínu E a zlepšuje vlhkost, pevnost a pružnost pokožky.

Cupuacu máslo LZS, BIO, RAW hloubkově hydratuje a vyživuje, vitalizuje a omlazuje vzhled a snadno se vstřebává bez pocitu mastnoty.

Éterický olej heřmánek modrý BIO je velmi hojivý, zklidňuje podráždění a dezinfikuje.

Éterický olej levandule BIO je velmi zklidňující a hojivý a má výrazné antibakteriální účinky.

Éterický olej neroli BIO je jeden z nejvzácnějších éterických olejů. Stimuluje mikrocirkulaci a tím regeneraci a revitalizuje křehkou a citlivou pleť.

Extrakt Dračí krev (Croton) má silně hojivé a antiseptické účinky, tonizuje a zklidňuje podráždění a napomáhá regeneraci a chrání před infekcemi.

Extrakt z granátového jablka BIO má silné antioxidační vlastnosti, čímž podporuje odolnost pokožky. Pleti dodává pružnost a vyhlazuje vrásky a podporuje regeneraci.

Extrakt z klanoprašky obsahuje velké množství vitamínu E s antioxidačními účinky, tonizuje a vitalizuje a povzbuzuje a zvyšuje odolnost vůči stresům.

Extrakt z kurkumy BIO má díky obsaženému kurkuminu silné antioxidační a antimikrobiální vlastnosti.

Extrakt z rozmarýnu BIO revitalizuje pokožku, prohřívá a prokrvuje.

Extrakt z rosolovky (Tremella) má výraznou hydratační schopnost (váže až 500 násobek vody oproti svému objemu), obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, má protizánětlivé a antialergické vlastnosti a udržuje pokožku hebkou a pružnou.

Extrakt z růže šípkové BIO má silné regenerační účinky, zklidňuje akné a předchází jeho další tvorbě.

Jasmín absolue je vzácný olej extrahovaný z květů v noci sbíraného jasmínu, který má omlazující účinky a je ideální pro péči o suchou a citlivou pleť.

Jojobový olej LZS, BIO se vyznačuje unikátním poměrem nenasycených mastných kyselin, pokožku hydratuje a podporuje ji v obranyschopnosti.

Kakaové máslo LZS, BIO, RAW zlepšuje hydrataci, pružnost a pevnost pokožky, je velmi hojivé. Vysoká kvalita zpracování zaručuje vysoký obsah hořčíku a železa.

Kaméliový olej LZS obsahuje antioxidanty, nenasycené mastné kyseliny i přírodní skvalan, takže skvěle hydratuje a revitalizuje šupinatou a podrážděnou pokožku.

Kokosový olej BIO, LZS je antibakteriální, antivirový a antimykotický.

Koloidní oves BIO odstraňuje nepříjemné pocity svědění a pálení, zklidňuje podráždění a alergické reakce a díky vysokému obsahu betaglukanů účinně hydratuje.

Konopný olej LZS zklidňuje a působí protizánětlivě. Obsažené omega 3 nenasycené mastné kyseliny blokují produkci histaminu, čímž brzdí alergické reakce.

Kyselina hyaluronová má 2 velikosti molekul, které efektivně pronikají do hlubších vrstev pokožky, výrazně a dlouhodobě hydratuje. Stimulací produkce kolagenu a elastinu zvyšuje elasticitu, vypíná, revitalizuje a rozjasňuje, je rostlinného původu.

Lanolin je velmi jemný, čistý ve farmaceutické kvalitě. Vytváří tenký ochranný film, který pleť chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, je baktericidní.

Lískooříškový olej LZS vyživuje pokožku do hloubky a regeneruje poškozené tkáně.

Lipový hydrolát BIO revitalizuje unavenou a citlivou pleť, má velmi silný zklidňující účinek a zbavuje svědění a jemná vůně pomáhá i při migrénách, psychické únavě a nervozitě.

Makadamový olej LZS, BIO se složením se podobá lidskému mazu. Vstřebává se do hloubky, kde kůži účinně hydratuje. Je velmi výživný a regenerační.

Makový olej LZS, BIO skvěle vyživuje suchou a citlivou pokožku, zjemňuje a zvláčňuje a pomáhá obnovit přirozenou bariérovou funkci pokožky.

Mandlový olej BIO je velmi vyživující díky obsahu minerálů a vitamínů. Předchází podráždění a zčervenání, má zklidňující a regenerační účinky.

Mangové máslo LZS zjemňuje pokožku a navrací jí elasticitu, zklidňuje a brání vysoušení pleti a díky antioxidantům chrání před negativními účinky UV záření.

Marulový olej LZS je výjimečný olej s lehoučkou texturou, který posiluje membrány buněk a umožňuje jim držet zásoby vody.

Med je bohatý na antioxidanty, minerály, vitamíny a flavonoidy, je protizánětlivý a hojivý a účinně detoxikuje, hydratuje.

Meruňkový olej LZS, BIO je obzvlášť jemný a pečující olej. Dobře se vstřebává a vyživuje tak i hlubší vrstvy pokožky.

Měsíček lékařský extrakt BIO zklidňuje podráždění a zarudnutí, podporuje přirozenou regeneraci pokožky a podporuje produkci kolagenu a urychluje hojení.

Moringový olej LZS sjednocuje tón pleti, zesvětluje pigmentové skvrnky a jizvičky. Je nazýván elixírem mládí.

Okurkový olej LZS posiluje lipidovou bariéru pokožky a obnovuje její přirozenou rovnováhu. Obsažené nenasycené mastné kyseliny, olejová a linolová, pokožku zklidňují a účinně hydratují.

Olej z pšeničných klíčků LZS obsahuje ohromné množství antioxidantů, které podporují regeneraci pokožky a zabraňují jejímu poškození. Zjemňuje a hydratuje drsnou a suchou pokožku.

Olivový skvalan je látka velmi podobná v pokožce se přirozeně vyskytujícímu skvalenu, jehož nedostatek je považován za příčinu stárnutí a ztráty pevnosti.

Opunciový olej LZS, BIO je významný obsahem esenciálních mastných kyselin. Efektivně tonizuje, vypíná, hydratuje a vyhlazuje vrásky, brání šupinatění kůže.

Ovesný lipidový olej LZS chrání díky obsaženým ceramidům pokožku do hloubky a podporuje její přirozenou bariérovou funkci. Rychle se vstřebává, chrání pokožku před vnějšími vlivy, vyživuje ji a hydratuje.

Pentavitin® je přírodní sacharidový komplex (D-glukóza), který se velmi silně váže na keratin svrchní vrstvy pokožky, reguluje a udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Má bariérový efekt - chrání před nepříznivými vlivy, vypíná, vyhlazuje a zjemňuje.

Přírodní vitamín E je velmi silný antioxidant. Chrání před negativními účinky vnějšího prostředí a volných radikálů.

Sezamový olej LZS, BIO obsahuje velké množství minerálů, vitamínů, karoteny, nenasycené mastné kyseliny i antioxidanty, jemně dezinfikuje, čistí a hydratuje a prohřívá a podporuje rychlejší obnovu buněk.

Švestkový olej LZS, BIO navrací hydrataci a elasticitu pokožce, je tak ideální pro citlivou, suchou a dehydrovanou pleť. Působí v hlubokých vrstvách pokožky, na pleti zanechává sametový pocit.

Vanilka BIO je výživná (obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny), je hojivá, zklidňuje stres a napětí.

Vitamín C je silný antioxidant, podporuje tvorbu kolagenu, sjednocuje barevný tón pleti, projasňuje.

Vybrané rostlinné extrakty BIO

  • polyfenol obsažený v granátovém jablku chrání proti volným radikálům, zlepšuje pružnost a zjemňuje vrásky
  • vysoký obsah biologicky aktivních látek v rakytníku silně regeneruje pleť
  • kyselina jantarová podporuje proces buněčného dýchání a tím detoxikaci buněk

Yangu olej LZS chrání pleť před volnými radikály.

Jak samy vidíte, kosmetika ANELA obsahuje samé poklady. Vaše pleť vám za ně zcela jistě poděkuje. :) A pokud si nejste jistá, který produkt by pro vás byl ten nejlepší, zastavte se za námi v prodejně v Holešovicích, rády vám poradíme.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář