Menstruační kalhotky
Slavíme 18. narozeniny

Volnočasové oblečení Meracus

Uveřejněno: 06.08.2022
Kategorie: Krása

Dámské volnočasové oblečení se hodí na nošení doma i pro volný čas. Je pohodlné a funkční, ušité z přírodních materiálů v České republice v malé šicí dílně v Jablonci nad Nisou. Vyrábí se pod značkou Meracus, která už více jak 10 let nabízí látkové vložky a od roku také 2016 menstruační kalhotky.

Bambusová viskóza nebo bambus?

Většina volnočasového oblečení značky Meracus je vyrobena z bambusové viskózy. Dalším použitým materiálem je merino a bavlněný mušelín.

Bambus přirozeně netvoří vlákna a proto je nutné z bambusu vlákna vyrobit. Výsledná produkt se pak nazývá bambusová viskóza. Bambusové oblečení, pleny či vložky jsou tedy výrobky z bambusové viskózy. Výroba viskózy z bambusu probíhá zjednodušeně tak, že bambus je naložen do alkalického roztoku, který způsobí, že se bambus rozloží na celulózu, výsledný roztok je následně pod tlakem prohnán tryskou a tím se vytvoří vlákno. Veškeré zbytky alkalického roztoku jsou během procesu odstraněny. Výsledkem je stále bambus, pouze se změněnou molekulární strukturou.

Bambus je jedna z nejrychleji rostoucích rostlin na Zemi. Navíc je přirozeně antibakteriální a z toho důvodu se při jeho pěstování nepoužívají žádné pesticidy (což je velký rozdíl oproti bavlně). Proto je bambus skvělý z hlediska udržitelnosti rozvoje. V textilním průmyslu je využíván od konce minulého století.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář