Menstruační kalhotky
Sleva 15 % na Modibodi

Menstruační kalhotky

Uveřejněno: 23.11.2019
Kategorie: Menstruace

Existují 3 typy menstruačních kalhotek - tak pozor při koupi, abyste vybrala přesně ty, které potřebujete!

  1. Menstruační kalhotky, které se používají jako samostatná pomůcka při menstruaci, mají nepropustnou i savou vrstvu. Plně tedy nahrazují jiné menstruační pomůcky. Kalhotky si převlékáte tak často, jak potřebujete dle síly vaší menstruace. Jsou mimo jiné skvělou pomůckou při inkontinenci nebo nácviku volné menstruace.
  2. Menstruační kalhotky sloužící jako pojistka mají nepropustnou vrstvu, ale nemají silnou savou vrstvu. Hodí se tedy na konec menstruace, při špinění nebo silné ovulaci a nebo jako doplněk k další menstruační pomůcce.
  3. Menstruační kalhotky jako doplněk k vložkám s křidélky jsou takové kalhotky, které mají spodní část dvojitou a díky tomu můžete mezi tyto dvě části přilepit (nebo u látkových vložek zapnout) křidélka vložky. Křidélka pak nejsou vidět a vy tak zůstáváte elegantní i v době menstruace. Někomu jsou viditelná křidélka jedno, ale některé ženy nebo dívky, které se převlékají v posilovně nebo při tělocviku, to ocení.

Jaké si v Čechách mohu koupit menstruační kalhotky?

Menstruační kalhotky Meracus

Kalhotky od české značky Meracus jsou na trhu od roku 2017 a jsou nabízeny v savé variantě i ve variantě "pojistka". Můžete si vybrat menstruační kalhotky sportovního typu nebo elegantní variantu s krajkou. Využívají stejné materiály jako látkové vložky - nepropustnou, ale prodyšnou PUL vrstvu a savý bavlněný materiál. Vnější vrstva je pevnější, protože menstruační kalhotky musí dobře držet a nevytahovat se.

 maluna-nakoupit

Menstruační kalhotky Snuggs

Další české menstruační kalhotky jsou také nabízeny v savé variantě i ve variantě "pojistka". Menstruační kalhotky Snuggs se začaly vyrábět v roce 2019 z vysoce kvalitních materiálů - šlo o kombinaci high-tech materiálů a nanovláken (2019). Aktuálně mají složení z nylonu, bavlny, polyesteru a PUL materiálu (2021). Jsou k nerozeznání od běžných kalhotek, jsou tenké a savé.

 maluna-nakoupit

Menstruační kalhotky Selenacare

Rakouská značka Selena nabízí savé kalhotky ve 4 různých designech. Na trhu jsou od roku 2019. Kalhotky v sobě kombinují různé materiály tak, aby byly funkční a zároveň příjemné pro nošení. (Konkrétní složení si můžete přečíst u jednotlivých typů menstruačních kalhotek Selenacare v našem e-shopu). Naleznete zde materiály jako je bavlna, polyester, polyester s polyuretanem, elastan, nylon atd.

 maluna-nakoupit

Menstruační kalhotky LaliPanties

Kalhotky vyrábí stejná firma jako LaliCup, což je slovinský menstruační kalíšek. Na trhu jsou od roku 2018. Můžete je použít jako pojistku ke kalíšku nebo při slabé menstruaci jako jedinou menstruační pomůcku. Tyto menstruační kalhotky jsou ušity z úpletu a vnitřní vrstva má 100% polyesterovou laminaci - je nepropustná, ale prodyšná.

 maluna-nakoupit

Menstruační kalhotky Gentle Day

Krásné kalhotky z biobavlny jsou vhodné jako doplněk k vložkám (k ukrytí křidélek) a jsou velmi příjemné na nošení i mimo menstruaci. Nemají nepropustnou vrstvu. Vyrábí se v Litvě a na českém trhu jsou od roku 2016. Firma vyrábí i krásné podprsenky z biobavlny, které se ke kalhotkám krásně hodí.

 maluna-nakoupit

Menstruační kalhotky Dorina

Dorina je německá značka dámského spodního prádla. V nabídce menstruačních kalhotek Dorina jsou jak modely bavlněné, tak z udržitelně vyrobeného mikrovlákna. Výhodné jsou jejich sady menstruačních kalhotek, kde každá žena najde pro sebe ten nejpraktičtější mix - patero různých menstruačních kalhotek; jedny denní + jedny noční; dvoje denní; dvoje noční...

Menstruační kalhotky FLUX

Britská značka Flux funguje od roku 2017. Menstruačních kalhotek Flux je několik typů a liší se primárně savostí. "Tělo" většiny kalhotek Flux je vyrobeno z modalu (bezešvé modely jsou nylonové), vnitřní vložku tvoří směs absorpčních vláken (případně u některých typů 100% bavlna) a prodyšný PUL (polyester s polyuretanovým zátěrem).

Menstruační kalhotky Love Luna

Australská značka Love Luna nabízí udržitelné, cenově dostupné a pohodlné menstruační kalhotky od roku 2017. Kalhotky Love Luna jsou dle typu buď bavlněné, bambusové nebo z mikrovlákna, savou vrstvu mají bavlněnou. Varianta Midi nebo Bikini je určená na středně silnou a slabší menstruaci, varianty Full nebo Bamboo na silnou menstruaci a na noc. Love Luna má poměrně velký výběr kalhotek v dětských velikostech a také svou řadu inkontinenčního prádla.

Menstruační kalhotky Modibodi

Oblíbená značka Modibodi pochází z Austrálie a její parketou nejsou jen menstruační kalhotky pro ženy a dívky, ale i menstruační plavky. Nepropustné prádlo nabízí od roku 2013 (na českém trhu od roku 2021) a jejich jedinečná technologie Modifier získala patent. Pro menstruační kalhotky Modibodi je typické, že mají dotykovou vrstvu z merino vlny. Jemné merino odvádí vlhkost, je antimikrobiální a zajišťuje pocit sucha; savost a nepropustnost dále zajišťují polyester a polyamid. Dalším z použitých materiálů je bambusový úplet či recyklovaný nylon - v bezešvých modelech; dívčí kalhotky Modibodi Teen jsou z organické bavlny. Vybírat můžete z řady savostí a střihů a možná oceníte i praktickou nepropustnou tašičku na kalhotky.

Menstruační kalhotky WUKA

Britská značka menstruačního nepropustného prádla, příběh jejíhož vzniku sahá až do Nepálu, vznikla v roce 2017. Dotyková vrstva kalhotek WUKA je ze 100% bavlny. Savá vrstva je kombinací různých materiálů, podle savosti daného modelu. Všechny kalhotky mají nepropustnou vrstvu z TPU (termoplastický polyuretan), což je udržitelná verze polyuretanu s krátkým časem rozpadu. Kalhotky samotné jsou vyrobené z různých udržitelných materiálů – tencel, biobavlna či recyklovaný nylon. Vybrat si můžete hned z několika savostí. Značka WUKA je (po Modibodi) druhou značkou na českém trhu, která nabízí menstruační plavky. 

Kolik menstruačních kalhotek je potřeba si koupit?

To je dost individuální. Pro začátek si zkuste pořídit jen jedny kalhotky, abyste zjistila, jestli vám tato menstruační pomůcka vůbec vyhovuje. Po vyzkoušení můžete přikoupit více kusů. Můžete začít například tím, že si pořídíte savější kalhotky na noc, pro váš klid a bezpečí toho, že nikde nic neprotéká. Pokud byste chtěla používat výhradně tuto menstruační pomůcku, je potřeba mít určitě několik kusů. Počet záleží na síle menstruace, ale i na tom, jak často perete prádlo. Můžete si pořídit různé typy kalhotek podle toho, jak se liší síla vaší menstruace v jednotlivých dnech.

Další informace najdete na našem blogu Kalíšek.cz nebo si můžete prohlédnout produkty v e-shopu v kategorii Menstruační kalhotky.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář