Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Menstruační nebo inkontinenční prádlo?

Uveřejněno: 29.12.2023
Kategorie: Inkontinence , Menstruace

O menstruaci se moc nemluví a s inkontinencí je to ještě horší. Přitom se s úniky moči běžně setkávají i mladí lidé. Speciální prádlo, které zajistí pocit sucha a potřebé sebejistoty, problém s úniky moči výrazně ulehčí. Kromě stále oblíbenějších menstruačních kalhotek jsou dnes na trhu i kalhotky inkontineční, a některé menstruační kalhotky dokonce zvládají i úniky moči. Které to jsou?

V době pokročilých technologií se i úniky moči dají zvládat s grácií, diskrétně a udržitelně. To je dobrá zpráva, protože s inkontinencí se v průběhu života potká každá druhá žena, ať už v těhotenství, po porodu, nebo při zánětech močového měchýře. Úniky moči se samozřejmě nevyhýbají ani mužům. Víte, že inkontinence dokonce stála za vznikem světoznámé australské značky Modibodi, která má na výrobu menstruačního a inkontinenčního prádla patent?

Inkontinence, inspirace a inovace

Zakladatelka Modibodi Kristy Chong trpěla po porodu druhého dítěte úniky moči. Jakožto vášnivou běžkyni ji ale ani inkontinence nemohla odradit od záměru běžet maraton. Jen se potřebovala dobře zařídit. Co si ale obléct, aby nevypadala, jako že má velkou plenu? Kristy přemýšlela, kolik dalších žen prožívá totéž co ona, a zrodila se vize pohodlného nepropustného prádla – Modibodi.

Modibodi menstruační kalhotky jsou vhodné i při potížích s inkoncinencí.

Díky speciálním materiálům a použitým technologiím savý klín kalhotek Modibodi pohltí vše, co je potřeba. Kalhotky se pak jednoduše vyperou, usuší a jsou připravené k dalšímu použití.

Modibodi pro slabou i silnou inkontinenci

Stejně jako jiné zahraniční brandy, i značka Modibodi se musí popasovat se standardy EU, které v případě inkontinenčních pomůcek vyžadují certifikaci CE jakožto zdravotnické pomůcky. Označení CE prokazuje, že výrobek splňuje bezpečnostní, zdravotní i environmentální požadavky EU. Proces tzv. shody je pro výrobce velmi nákladný a zdlouhavý a značka Modibodi označení CE zatím nemá.

Pro slabší stresovou inkontinenci, při sportu, kašli či kýchání apod., lze vybrat jakékoliv menstruační kalhotky Modibodi počínaje savostí Light-Moderate přes Moderate-Heavy a Heavy-Overnight až po nejsavější Maxi.

Pro střední a silnou inkontinenci je možné použít speciální absorpční prádlo – a to jak pro ženy, tak pro muže. Modibodi absorpční kalhotky, slipy a boxerky jsou navrženy tak, aby zvládly úniky diskrétně, pohodlně, bez prosakování a zápachu.

Modibodi inkontinenční prádlo je vhodné při slabé inkontinenci i při silné inkontinenci. Modibodi vyrábí inkontinenční potřeby pro muže i ženy.

Menstruační a inkontinenční kalhotky Moove

Menstruační kalhotky, které jsou zároveň inkontinenční, nabízí také značka Moove. Jde o dva nejsilnější modely, All-Nighter a The Boss. Stejně jako (menstruační) kalhotky Modibodi mají dotykovou vrstvu z antimikrobiálního merina.

Menstruační kalhotky Moove The Boss a All-Nighter lze používat i jako inkontinenční prádlo.

Inkontinenční prádlo Love Luna, Selenacare a Wuka

Speciální inkontinenční řady nabízí i výrobci menstruačních kalhotek Love Luna, Selenacare a WUKA. Inkontinenční kalhotky Love Luna mají patentované "bezpečnostní" švy proti protečení, protože moč má na rozdíl od krve řidší konzistenci. Právě inkontinenční kalhotky Love Luna Full jsou jedny z nejoblíbenějších inkontinenčních kalhotek na našem e-shopu.

Inkontinenční kalhotky Love Luna Full jsou velmi oblíbené pro svou spolehlivost a nízkou cenu. Jsou vhodné pro slabší inkontinenci.

Alternativu k jednorázovým vložkám nabízí i značka Selenacare a její řada inkontinenčního prádla pro ženy i pro muže. Selenacare inkontinenční kalhotky zaručují pohodlí, prodyšnost a diskrétní vzhled běžného spodního prádla.

Selenacera nebízí inkontinenční prádlo pro ženy i pro muže. V nabíce je prádlo pro silnou inkontinenci i pro slabší inkontinenci.

Inkontinenční kalhotky Wuka se vyznačují vysokou pružností, jedny kalhotky pokryjí až čtyři velikosti a díky tomu skvěle padnou. Kalhotky Wuka jsou vhodné pro slabší stresovou inkontinenci v těhotenství, po porodu či v menopauze.

Inkontinence v těhotenství

Úniky moči mohou být jedním z průvodních jevů v těhotenství. Značka Modibodi nabízí pro komfort nastávajících maminek těhotenské absorpční kalhotky s širokým měkkým pasem, který je navržený tak, aby pohodlně seděl pod rostoucím bříškem. Těhotenské kalhotky Modibodi jsou na výběr jako maximálně savé nebo slabší. Mateřské inkontinenční kalhotky nabízí i druhá australská značka – Love Luna.

Inkontinence v těhotenství trápí mnoho žen. Modibodi nabízí elegantní a pohodlné řešení.

Ženy těhotenské kalhotky rády využívají i v následném období šestinedělí – ovšem i na tuhle fázi v životě ženy značka Modibodi myslela. Nabízí proto poporodní tvarující kalhotky, které kombinují výhody stahujícího prádla s osvědčenou absorpční vrstvou.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář