Menstruační kalhotky
Sleva 15 % na Modibodi

Rituál menarché

Uveřejněno: 18.06.2019
Kategorie: Menstruace

Menarché je označením pro první menstruaci. V dřívějších dobách byly přechodové rituály běžnou součástí života lidí a dnes se můžeme touto tradicí inspirovat. Oslavu mohou připravit maminky svým dcerám v čase první menstruace, ale je možné si dopřát oslavu i zpětně, v dospělém věku. Jak si takový rituál připravit se dočtete v knize Oslava menarché jako cesta k příjemnější menstruaci. Autorkou knihy je Veronika Lančaričová, která také rituálem sama provází.

Veronika nabízí rituály pro malé skupinky žen (3-4). Tyto komorní rituály se konají maximálně třikrát do roka - to aby Veronika byla stále svěží průvodkyní! Její vedení i kurzy mají přesah a díky malému počtu žen jdou do větší hloubky. Každá žena před kurzem sepisuje svůj „ženský příběh“ a na základě všech příběhů se vytváří individuální program celého víkendu. Každý víkend je tak jiný a připravený na míru konkrétním ženám. Kromě samotné oslavy, která je v podstatě až vyvrcholením společně stráveného času, je součástí rituálu například práce s rodovou linií, práce s přesvědčeními, povídání si o různých tématech spojených s menstruací, ukázka menstruačních pomůcek či vědomá práce s tělem.

Kromě komorních rituálů pořádá Veronika Lančaričová také skupinové rituály menarché. Ty probíhají na různých malebných místech po celé České republice - například v "opravdickém" Červeném stanu! Více podrobností o kurzech a nejbližších termínech naleznete na stránkách: www.ritualmenarche.cz.

Sdílejte tento článek

Přidat komentář