Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Jakou menstruační pomůcku si vybrat?

Uveřejněno: 15.11.2023
Kategorie: Menstruace , Zdraví

Pozor! To nejdůležitějí vám prozradíme hned na začátek. Neexistuje univerzálně nejlepší menstruační pomůcka. Můžete najít něco, co vám vyhovuje. Ale je nevyhnutelné, že nastanou situace, pro které tato konkrétní pomůcka nebude vhodná. Nebo se to změní časem. Z tohoto důvodu je nejlepší vyzkoušet co nejvíc menstruačních pomůcek a střídat je tak, abyste se vždy cítila během menstruace co nejlépe.

Pohodlí a spolehlivost na prvním místě

Co je nejdůležitější pro menstruační pomůcku? Abyste se na ni mohla spolehnout, tedy aby vám nehrozila žádná nepříjemná nehoda – protečení. A druhá věc je pohodlí. Zvolená pomůcka by vás neměla tlačit, škrtit, způsobovat opruzeniny… A rozhodně by neměla způsobovat či podporovat menstruační bolesti. Bohužel to se často děje.

TIP: Pokud máte během menstruace bolesti břicha, křeče nebo vás například pravidelně bolí hlava, udělejte jako první jednoduchou věc – vyzkoušejte na 1 až 3 cykly jinou menstruační pomůcku. Uvidíte, zda právě špatně zvolená menstruační hygiena není důvodem pravidelně se opakujících bolestí.

Jednorázové vložky a tampony s biobavlnou Natracare

Jednorázové menstruační pomůcky

Mezi jednorázové pomůcky patří vložky a tampony. Doporučujeme používat neparfémované a chlorem nebělené pomůcky. Za nás je TOP značka Natracare. Vložky jsou ze zdravotního hlediska vhodné pro kohokoliv, ale zároveň vedou, co se týká nepohodlí a neestetičnosti.

Tampony jsou praktické a používá je spousta žen. Nejsou ale vhodné pro většinu mladých dívek a navíc jsou nejvíce rizikové, co se zdraví týká. Problém tamponů je v tom, že vysušují poševní sliznici a navíc jsou velmi pevné, takže vytváří tlak. Tyto dvě věci jsou nejčastějším důvodem, proč některým ženám tato pomůcka způsobuje různé bolesti.

Menstruační kalhotky

Kalhotky, které se používají jako samostatná menstruační pomůcka, jsou v Čechách hitem posledních let. Vyzkoušejte je! Dají se používat v mnoha situacích a kombinovat.

  •     Pořiďte si celou výbavu a používejte kalhotky celou menstruaci.
  •     Noste menstruační kalhotky na konci menstruace, kdy už je slabá (kalhotky na slabou menstruaci).
  •     Využijte menstruační kalhotky na noc, aby nedošlo k žádné nehodě (vyrábí se se savou vrstvou až k zadnímu hornímu okraji nebo s prodlouženou savou vrstvou vzadu i vpředu – noční menstruační kalhotky).

Menstruační kalhotky jsou vhodné pro kohokoliv, komu nevadí jejich praní. Je to jednoduché, předeperete v ruce a pak vyperete v pračce. Hodí se pro ženy jakéhokoliv věku a doporučujeme je i pro mladé dívky, které začínají menstruovat. Jsou pohodlné, spolehlivé a vyberete si takový střih a styl, který vám nejvíc sedne.

Pohodlné menstruační kalhotky české značky Meracus.

Buďte si jisté, že to neproteče!

Menstruační kalhotky se mohou hodit i jako pojistka – tedy v kombinaci s další menstruační pomůckou. Oceníte je v těchto případech:

Menstruační kalíšek

Kalíšek je jedna z nejvíc praktických menstruačních pomůcek, a pokud se ji naučíte používat, pak vám ušetří spoustu potíží i peněz (1 kalíšek můžete mít až 10 let). Kalíšek je vhodný úplně na všechny aktivity – plavání, jízda na kole, potápění. Můžete ho mít zavedený i v noci. Můžete ho mít zavedený dokonce i mimo menstruaci, když si nejste jistá, zda zrovna menstruace nezačne. Je to skvělá pomůcka na cestování – vezete si s sebou jen jeden malý kalíšek.

Menstruační kalíšek je pomůcka, kde je opravdu důležité věnovat výběru čas. Důležité je najít tu správnou velikost vzhledem k tomu, jak široká je vaše pochva. Doporučujeme pročíst si články na našem blogu – nebojte, zas taková věda to není. :)
Nezapomeňte omrknout také menstruační disky, které mají velký objem.

TIP: Menstruační kalíšek je nejlepší pomůcka na erotické hrátky během menstruace. Žádný provázek jako u tamponu. ;)

Menstruační kalíšky značky Intimina

Menstruační houba

Jedná se o mořskou houbu, která má jemnou strukturu, a tudíž je hodně savá. Houba se zavádí dovnitř do pochvy (podobně jako tampon). Po nějaké době (podle síly menstruace) houbu vyjmete, vymyjete a můžete znovu použít.

Houbu mají v oblibě mladé dívky, pro které je problém použít tampon či kalíšek, ale chtějí používat pomůcku zaváděnou dovnitř. Některým ženám vyhovuje používat houbu po celou dobu menstruace, jiné ji volí jen na slabší dny na konci menstruace.
Houba je také dobrá pomůcka pro milování během menstruace. Netlačí ani jednoho z partnerů a nemusíte po akci řešit špinavá prostěradla.

Mořské menstruační houbičky značky Natural Intimacy

Látkové vložky

Látkové vložky se používají stejně jako ty jednorázové, ale jsou z funkčních a příjemných textilních materiálů. Po použití je přeberete a vyperete v pračce, stejně jako menstruační kalhotky. Látkové vložky jsou oproti jednorázovým mnohem pohodlnější, nehrozí opruzeniny a oproti menstruačním kalhotkám je výměna snadná (nemusíte si svlékat kalhoty).

Látkové vložky (intimky nebo slipovky) se hodí i při silnějším výtoku a můžete je použít jako pojistku před příchodem menstruace.

Látkové vložky od české firmy Meracus

Sdílejte tento článek

Přidat komentář