Menstruační kalhotky
Menstruační plavky se slevou až 18 %

Modibodi je oficiálně B Corp

Uveřejněno: 14.02.2024
Kategorie: Aktuálně

Moc nás těší, že další z našich značek vstoupila do klubu certifikovaných B Corporations. Po britské značce WUKA získalo i australské Modibodi certifikaci B Corp, která stvrzuje, že společnost splňuje vyšší standardy dopadů své činnosti a že je dostatečně odpovědná vůči zaměstnancům, zákazníkům i životnímu prostředí. Jde o certifikaci celé firmy a hodnot, kterými se řídí.

Modibodi získalo certifikaci B Corp

Co certifikace B Corp znamená?

Certifikace B-Corporation je nezávislé osvědčení, které uděluje celosvětová nezisková organizace B Lab. Společnosti procházejí poměrně dlouhým hodnoticím procesem a musí získat určitý počet bodů. Když splní standardy sociální udržitelnosti, environmentální výkonnosti a odpovědnosti, zařadí se do klubu společensky odpovědných B Corporations.

Momentálně je na světě asi 6000 certifikovaných B Corps. Kromě Modibodi je to už zmíněný výrobce menstruačních kalhotek a plavek WUKA nebo třeba společnost Patagonia, výrobce outdoorového oblečení, a etická kosmetika The Body Shop.

Cílem australského Modibodi je už od jeho založení v roce 2013, aby kroky, které dělá při vývoji a výrobě absorpčního prádla pro ženy i pro muže, měly pokud možno pozitivní dopad na společnost i životní prostředí. Modibodi se snaží normalizovat jak menstruaci, tak inkontinenci, a zbavit přirozené tělesné pochody tabu, která lidem podkopávají sebedůvěru. Propaguje krásu tělesné rozmanitosti bez retuší. Kromě toho se angažuje také v pomoci s menstruační chudobou.

Související články

Sdílejte tento článek

Přidat komentář