Menstruační kalhotky
Sleva 15 % na Modibodi

Nejlepší menstruační kalíšek roku 2024

Uveřejněno: 19.04.2024
Kategorie: Aktuálně , Menstruace

Existuje řada pádných důvodů, proč uvažovat o koupi menstruačního kalíšku. Je to pohodlná, zdravá a trvanlivá pomůcka. Který ale vybrat? Mrkněte na žebříček sestavený portálem Reviewed, americkou obdobou českého dTestu. Který kalíšek z celkem 15 testovaných se stal kalíškem roku 2024?

Co musí splňovat nejlepší menstruační kalíšek

Menstruační kalíšky znamenají komfortní řešení menstruační hygieny, kromě toho jsou ekologickou i ekonomickou volbou. Aby kalíšek dobře fungoval, je třeba si vybrat ten správný, naučit se ho zavádět a vyjímat a dobře se o něj starat.

15 kalíšků různých značek v Reviewed hodnotili co do snadnosti uživatelské manipulace, zkoumali i dobu potřebnou k natrénování správného používání daného kalíšku. Ve vlastních laboratořích Reviewed testovalo i kapacitu kalíšků, čištění dle pokynů výrobce a pružnost kalíšků s ohledem na doporučený sklad kalíšku, který je žádoucí pro hladké zavedení.

Každý kalíšek následně zkoušely tři různé testerky. Ty používaly kalíšek na den i na noc a vedly záznamy o tom, jak se s ním cítí, jak snadné je jeho použití atd. Důležitým kritériem pro hodnocení kalíšků byla také udržitelnost obalu či politika výrobce ohledně vrácení peněz nebo výměny kalíšku.

Nejlepší kalíšky pro rok 2024 podle Reviewed

Nebudeme vás napínat... pojďme se podívat, které kalíšky nasbíraly nejvíce bodů:

  1. Celkovým vítězem se stal kalíšek AllMatters
  2. Druhým nejlepším kalíškem a zároveň nejlepším menstruačním diskem roku je Nixit
  3. Kalíšek Lunette zazářil na třetím místě

Menstruační kalíšek AllMatters

Kalíšek AllMatters, vítěz testu

Kalíšek AllMatters zvítězil díky skvělému uživatelskému manuálu, ideální měkkosti, snadné údržbě a ekologickému obalu bez plastů. Podle testerek je dostatečně měkký, aby se dobře složil při zavádění, ale zároveň dostatečně pevný, aby spolehlivě držel na svém místě.

Menstrauční disk Nixit

Nejlepší menstruační disk Nixit

Nixit není klasický zvonkovitý kalíšek, je to menstruační disk. Tvarem připomíná spíše diafragmu a zavádí se až pod děložní čípek. Materiál tohoto menstruačního disku je mnohem tenčí než běžné kalíšky, připomíná tenkou pružnou membránu s pevnějším kruhovým okrajem.

Předností Nixitu je, že poddajný a přizpůsobivý. Je ovšem třeba počítat s delší dobou tréninku, než budete mít manipulaci s ním v malíčku. Dle žen, které kalíšky pro Reviewed testovaly, může trvat i více než tři cykly, než se s ním skamarádíte. I tady ovšem platí, že trpělivost přináší růže: "Jakmile jsem tomu všemu přišla na kloub, začala jsem ho milovat," prohlásila jedna z recenzentek.

Odpovědi na nejčastější dotazy ohledně kalíšku Nixit jsme sepsali v tomto článku.

Menstruační kalíšek Lunette

Příjemný kalíšek Lunette

Kalíšek finské značky Lunette testující ženy také chválily pro jeho optimální pevnost, bez problémů se skládal, přesto hezky držel na místě. Kalíšek všem vyhovoval i velikostně. Pro pohodlnější užívání si však testerky zakrátily stopku kalíšku. Pokud máte ráda barvy, u kalíšků Lunette oceníte, že na rozdíl od čirého vítěze AllMatters se dá zvolit i barevná varianta.

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář